Inburgering Online

Inburgeringscursus voor het Inburgeringsexamen buitenland

                 

Inburgering Buitenland - Inburgeringscursus - Inburgeringstoets

Moet ik het basisexamen inburgering buitenland afleggen?

Het basisexamen inburgering buitenland moet worden afgelegd door vreemdelingen van 18 tot 65 jaar die voor langere tijd in Nederland willen blijven en een machtiging tot voorlopig verblijf (MVV) aan willen vragen.

Hierbij gaat het vooral om personen die naar Nederland willen komen om met iemand in Nederland een gezin te vormen of die zich met hun familieleden, die al in Nederland wonen, willen herenigen.

Ik wil mij voorbereiden op het inburgeringsexamen buitenland

Als u zich goed voorbereidt, dan kunt u voor het basisexamen slagen. U moet zelf uw studiemethode bepalen. De ambassade biedt geen les- of voorbereidingsmateriaal aan.

Onze inburgeringscursus biedt u een compleet inburgeringscursus pakket waarin u alles kunt leren voor het inburgeringsexamen buitenland, zowel het Nederlandse taalgedeelte als het deel "Kennis van de Nederlandse Samenleving" van het inburgeringsexamen buitenland kunt u met onze inburgeringscursus leren.

Hoe meld ik me aan voor het inburgeringsexamen Buitenland?

1) Vul het aanmeldingsformulier in dat u op de website van de IND kunt vinden en verstuur deze naar het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het formulier op het internet is ook in een Engelstalige versie beschikbaar.

2) In het aanmeldingsformulier voor het inburgeringsexamen geeft u aan bij welke ambassade of consulaat u het examen wilt afleggen.

3) Nadat u het formulier volledig heeft ingevuld en verstuurd ontvangt u een e-mail van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Dit gebeurt in de meeste gevallen binnen een dag.

4) Na ontvangst van de e-mail van het Ministerie van Buitenlandse Zaken moet u, met behulp van een link in de e-mail, bevestigen dat het door u opgegeven e-mail-adres correct is. Als het door u opgegeven e-mail adres niet wordt bevestigd kan de aanvraag niet in behandeling worden genomen.

Hoe moet ik het inburgeringsexamen betalen?

Na de controle van alle gegevens ontvangt u meestal binnen 2 dagen een bevestiging per e-mail van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. In de e-mail wordt een uniek referentienummer vermeld. Verder zal vermeldt worden hoe u kunt betalen. De kosten voor het inburgeringsexamen bedragen Euro 350. Bij de betaling voor het inburgeringsexamen is het noodzakelijk dat u het referentienummer vermeld. Als bij de betaling niet duidelijk wordt aangegeven voor wie en waarvoor de betaling is bestemd kan dit leiden tot vertraging van het inburgeringsexamen. Vermeld bij betaling dus altijd het referentienummer.

Een paar dagen nadat u het examengeld heeft overgemaakt, ontvangt u op uw e-mail een betalingsbevestiging van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Zodra uw betaling is ontvangen en verwerkt, kan uw buitenlandse partner met behulp van het referentienummer een afspraak maken bij de ambassade of het consulaat in het land waarin hij/zij woonachtig is om het inburgeringsexamen af te leggen. U kunt de contactgegevens vinden op de website van de Nederlandse vertegenwoordigingen.

Waar kan ik het inburgeringsexamen afleggen?

In principe kunt u het inburgeringsexamen alleen afleggen in het land van herkomst of het land waar u langer dan 3 maanden legaal mag verblijven (bijvoorbeeld met een verblijfsvergunning). Op het aanmeldingsformulier voor het inburgeringsexamen staat in het veld "Kies een ambassade of consulaat-generaal" een lijst van alle vertegenwoordigingen waar het inburgeringsexamen wordt afgenomen.

Als er in het land waar uw buitenlandse partner woonachtig is geen Nederlandse ambassade of consulaat is, kan het examen worden afgelegd op een Nederlandse vertegenwoordiging naar keuze in de regio.