INBURGERINGSCURSUS - INBURGEREN ONLINE - INBURGERING EXAMEN - INBURGERINGSTOETS - INBURGERINGSEXAMEN BUITENLAND - MVV EXAMEN

inburgeringscursus

Inburgeringsexamen - Inburgering
Login Naam:   

Wachtwoord:

 

Aanmelden || Wachtwoord verloren

Inburgeringscursus - Nieuws


D+C visum voor MVV afgeschaft (8 april 2010)
 
08 Apr 2010

Het D+C-visum, ook wel combinatievisum genoemd, is met ingang van 5 april afgeschaft, door wijzigingen in de Schengenregelgeving. Het D-visum geeft vanaf nu circulatierecht in het Schengengebied.
 
Wat was het D+C-visum?

Een D+C-visum of combinatievisum was een MVV (type D) met daarbovenop een Schengenvisum (type C). Met het Schengengedeelte van het visum kon een vreemdeling gedurende een periode van 90 dagen vrij binnen het Schengengebied reizen. Een D-visum gaf deze mogelijkheid niet.
 
Wat is er veranderd?

Met ingang van 5 april geeft het D-visum (de MVV) nu wel circulatierecht in het Schengengebied. In de praktijk verandert er voor uw gast dus weinig. Als uw gast nog geen verblijfsvergunning heeft, kan hij met een D-visum naar andere Schengenlanden reizen.

Net als voorheen geldt dat een vreemdeling in een periode van 180 dagen niet langer dan 90 dagen in andere Schengenlanden mag verblijven. De periode van 90 dagen gaat in op het moment van inreis in het Schengengebied en niet – zoals bij het combinatievisum – op het moment van afgifte van het visum.

Een ander verschil met het combinatievisum is dat uw gast niet bij de diplomatieke vertegenwoordiging hoeft aan te tonen dat hij een ziektekostenverzekering heeft afgesloten. Uiteraard blijft het wel raadzaam om goed verzekerd op reis te gaan.
 
Geldigheid D-visum (MVV)

Het D-visum is geldig voor 180 dagen en zal worden afgegeven voor meerdere binnenkomsten. Als uw gast buiten het Schengengebied moet reizen, voordat hij in het bezit is van zijn verblijfsvergunning, kan hij weer terugkeren naar Nederland zolang de 180 dagen van het D-visum nog niet zijn verstreken.
 
Pilot regionalisering

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is bezig met een pilotproject regionalisering, waarbij een beperkter aantal ambassades en consulaten de bevoegdheid heeft om visa (Schengenvisa en MVV’s) af te geven. De pilot wordt uitgevoerd in de regio’s Noord-Amerika (Canada en de VS), Latijns-Amerika (Peru, Ecuador en Bolivia), Zuidelijk Afrika (Angola, Mozambique, Zambia, Zimbabwe en Zuid-Afrika), Midden-Europa (Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Oostenrijk) en de Oostzeeregio (Estland, Letland en Litouwen in samenwerking met Duitsland).

Concreet betekent dit dat een vreemdeling zijn visum kan aanvragen en ophalen bij de voor hem dichtstbijzijnde diplomatieke of consulaire post, maar dat de aanvraag en het paspoort per koerier worden opgestuurd naar een regionaal support office. Dit leidt tot enige vertraging in de verstrekking van visa.
Het ministerie bekijkt hoe de doorlooptijd van de visumverlening zo kort mogelijk gehouden kan worden.
Wijziging e-mailadressen

Enkele e-mailadressen van het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn onlangs gewijzigd. Vragen over de afgifte van MVV’s kunt u sturen naar DCM-VV@minbuza.nl. Vragen over het Schengenvisum kunt u sturen naar naar DCM-INFO-VV@minbuza.nl.

bron: http://www.euraxess.nl/support-staff/nieuwsflits/alle-nieuwsflitsen/8-april-2010-d-c-visum-afgeschaft


 
 

Nederlands leren - Inburgeringscursus online


De inburgeringscursus is momenteel beschikbaar in de volgende talen:

  Nieuws - Sitemap - Privacy Policy


  Inburgeringscursus - Nederlands
Inburgeringscursus - Engels
Inburgeringscursus - Spaans
Inburgeringscursus - Turks

 

Inburgeringscursus - Frans
Inburgeringscursus - Tagalog
Inburgeringscursus - Russisch
Inburgeringscursus - Thais
  Inburgeringscursus - Chinees
Inburgeringscursus - Vietnamees
Inburgeringscursus - Portugees