INBURGERINGSCURSUS - INBURGEREN ONLINE - INBURGERING EXAMEN - INBURGERINGSTOETS - INBURGERINGSEXAMEN BUITENLAND - MVV EXAMEN

inburgeringscursus

Inburgeringsexamen - Inburgering
Login Naam:   

Wachtwoord:

 

Aanmelden || Wachtwoord verloren

Inburgeringscursus - NieuwsVVD wil verplichte taaltoets voor driejarigen
6 april 2010 10:33

AMSTERDAM - De VVD wil voor alle kinderen een verplichte taaltoets op driejarige leeftijd. Bij onvoldoende resultaat moeten de kinderen nog voordat ze naar de basisschool gaan, bijgeschoold worden.

Dat schrijft De Telegraaf op basis van het verkiezingsprogramma van de VVD, dat vrijdag wordt gepresenteerd. Met de maatregel hoopt de VVD schooluitval die wordt veroorzaakt door taalachterstand, te voorkomen.

De partij trekt in totaal 400 miljoen uit voor maatregelen om uitval door taalachterstand tegen te gaan, waarvan 200 miljoen bedoeld is voor de realisatie van de verplichte taaltoets. Eerder gaf de VVD aan in totaal een miljard in onderwijs te willen investeren.

Het is nu al mogelijk aan zo'n taaltoets deel te nemen, die tijdens reguliere consultatiebezoeken wordt afgenomen. De VVD wil deelname echter verplichten. Wanneer blijkt dat de peuter bijscholing nodig heeft, komt het ouders die dat weigeren duur te staan: ze ontvangen minder kinderbijslag.
Inburgering

Daarnaast wil de VVD de inburgering van allochtonen aanpakken. Zo moeten nieuwkomers zelf gaan betalen voor de inburgeringscursus en komt er, als het aan de VVD ligt, een einde aan gesubsidieerde inburgeringsmaatregelen als gescheiden zwemlessen.
 

bron: http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1366244.ece/VVD_wil_verplichte_taaltoets_voor_driejarigen


 
 

Nederlands leren - Inburgeringscursus online


De inburgeringscursus is momenteel beschikbaar in de volgende talen:

  Nieuws - Sitemap - Privacy Policy


  Inburgeringscursus - Nederlands
Inburgeringscursus - Engels
Inburgeringscursus - Spaans
Inburgeringscursus - Turks

 

Inburgeringscursus - Frans
Inburgeringscursus - Tagalog
Inburgeringscursus - Russisch
Inburgeringscursus - Thais
  Inburgeringscursus - Chinees
Inburgeringscursus - Vietnamees
Inburgeringscursus - Portugees